Toamna este un sezon al nostalgiei, în care mai mult ca niciodată simțim nevoia să fim ”acasă”. Dincolo de emoțiile de melancolie, toamna are nuanțe romantice, care te fac să visezi la momente cu ciocolată caldă, foc în șemineu și pași e bucurie pe podele cu textură de lemn și case amenajate în stil rustic..
Materialul de astăzi o să îți ofere inspirația de care ai nevoie toamna aceasta pentru a-ți amenaja casa în stil rustic.
Care este secretul care îți garantează o amenajare rustică în orice sezon? Ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un design rustic, dar modern în același timp?
Parcurge articolul până la final și vei găsi răspuns la întrebările tale!
- Podele & finisaje
Elementul central al oricărei amenajări în stil rustic este lemnul și materialele naturale. Tonul amenajării este dat în primul rând de podele. Se recomandă alegerea unor finisaje ușor de întreținut, care își mențin frumusețea mult timp de acum înainte.
Plăcile ceramice cu textură de lemn sunt o idee bună, mai ales că permit o curățare rapidă și își mențin aspectul intact, spre deosebire de lemnul adevărat, care se poate deteriora sau chiar umfla, o dată cu trecerea timpului. Colecția PLANET este special creată pentru a obține un design inspirat din natură, rustic și elegant în același timp, fiind disponibilă în trei nuanțe, la un preț adaptat bugetului tău.
Plăcile ceramice îți oferă posibilitatea de a integra încălzirea prin pardoseală în design-ul casei tale, o opțiune termică din ce în ce mai populară în clădirile noi din România.
- Nuanțe pământii
După alegerea pardoselii, amenajarea interioară continuă cu setarea paletei de culori. În design-ul rustic culori precum maro, ocru, verde, gri și albastru sunt ideale pentru crearea unei atmosfere cozy, plăcute. În acest fel, vei crea echilibru vizual și vei oferi încăperii o atmosferă dominată de pace. Pentru a scoate din tipar design-ul casei tale, poți adăuga câteva accente puternice, de culori care atrag vizual, precum galben, roșu sau alte nuanțe, cu condiția să se potrivească selecției de culori care predomină.
- Lumina naturală
Orice amenajare rustică are nevoie de lumină. De aceea, îți recomandăm ferestre mari, cu perdele sau draperii din materiale ușoare, care creează senzația de spațiu aerisit. De asemenea, puteți să combinați diferite corpuri de iluminat, de podea, birou sau lustre, pentru a obține o luminozitate plăcută, care să ofere căldură design-ului general al casei.
- Simplitate
Simplitatea este cuvântul care definește tot ceea ce înseamnă mobilier și elemente decorative în design-ul rustic. Piesele de mobilier cu linii simple și forme autentice sunt cea mai bună alegere în acest sens. Evitați orice exces de ornamente, sau elemente pretențioase. Atunci când vine vorba de elementele de decor, puteți să alegeți un candelabru din fier forjat, covoare țesute manual, pături din lână sau alte obiecte vintage menite să ofere farmec casei tale. Lămpile din ceramică și materialele din in sau bumbac sunt o altă idee care oferă aspect rustic și amintesc de viața la țară.
Amenajarea rustică este o reîntoarcere la simplitate și la lucrurile care contează cu adevărat. Inspirat din Natură și din viața autentică la țară, design-ul rustic este o modalitate de a obține acea atmosferă plăcută de ”acasă”. Primul pas spre casa ta de vis sunt finisajele și alegerea celor mai bune materiale.
De aceea, te așteptăm în showroom MARINER, pentru a descoperi colecțiile noastre de plăci ceramice perfecte pentru amenajări rustice. Consilierii noștri îți stau la dispoziție cu informații prețioase și idei de decor, care te vor ajuta să obții orice amenajare îți dorești.