Ce se mai poartă în 2023? Trend-urile în design interior rămân uneori doar la nivelul de idei, pentru că atunci când îți decorezi casa, alegi fiecare piesă de mobilier și fiecare centimetru de finisaj astfel încât să poți să trăiești cu acestea pentru mult timp.

Experiența noastră în showroom ne-a învățat multe despre ”ce se mai poartă”, iar permanenta adaptare la tendințele internaționale ne arată ce urmează să fie la modă în următoarele luni. Am identificat 6 trend-uri ale anului 2023 în materie de finisaje și plăci ceramice pentru toți cei care doresc să dea un suflu nou casei, sau și-au setat ca obiectiv o nouă casă sau un sezon de redecorare interioară.

În oricare dintre aceste situații te regăsești, te anunțăm că urmează câteva idei, care te vor inspira să îți creezi propriul ”acasă”.

  1. Tonuri de pământ pentru clipe de liniște

Nuanțe de alb, tonuri de crem îndulcite cu maro deschis și note de caramel sunt perfecte atunci când vine vorba de finisaje interioare, în special în amenajările în stil minimalist sau modern. Tonurile de cafea sunt de asemenea la mare căutare, în special în cazul plăcilor ceramice cu texturi de piatră sau marmură, ideale pentru amenajarea unei băi elegante, în care dorești să te bucuri și de o atmosferă mai ”cozy”.

  1. Plăci de format mare în tendințele actuale

Plăcile de format mare sunt cele care au o latură de cel puțin 600 mm. Acestea sunt extrem de versatile și oferă senzația unui spațiu mai mare și mai aerisit, fiind ideale pentru amenajarea băii sau bucătăriei. Întreținerea plăcilor de mari dimensiuni este simplă și ușoară, deoarece nu există atât de multe linii de chit. Ținând cont că design-ul contemporan încurajează stilul minimalist și curat, plăcile mari sunt o bună alegere în acest sens, având un aspect unitar.

  1. Băi în stil rustic pentru mai multă personalitate

Atunci când dispui de mai mult spațiu pentru baie, amenajarea în stil rustic este o idee minunată. Plăcile ceramice de tip patch îți permit să te joci cu mai multe nuanțe și texturi pentru a obține un efect fascinant, diferit de majoritatea băilor clasice. Mai mult decât atât, aceste tipuri de plăci îți permit să îți dau frâu liber creativității. Aceste tipuri de plăci ceramice redau puțin din farmecul caselor mediteraneene, de care ne îndrăgostim atunci când călătorim.

  1. Efectul de marmură, secretul rafinamentului

Marmura rămâne în topul alegerilor consumatorilor, datorită rafinamentului pe care îl oferă oricărei amenajări interioare. Combinarea plăcilor ceramice din marmură cu elemente metalice este o modalitate perfectă de a obține un stil chic contemporan. În cazul în care dorești un stil luxury, plăcile ceramice cu aspect de marmură sunt disponibile în nuanțe bogate pentru a recrea acele imagini inspiraționale salvate pe Pinterest sau în galeria ta cu poze.

  1. Monocrom pentru băi moderne

Dacă nu ești adeptul stilului rustic și preferi băile moderne, varianta de amenajare interioară de tip monocrom este o alegere inspirată, care creează o atmosferă plăcută și liniștitoare. Astfel, poți să alegi plăci ceramice și piese de mobilier în nuanțe similare, pentru a obține echilibru vizual. Pentru a sparge monotonia, poți alege o piesă de statement precum o oglindă, sau o plantă, sau poate un mobilier diferit de restul amenajării.

  1. Mai multe stiluri, mai multă distracție

Da, ați citit corect. Anul acesta se practică combinarea mai multor stiluri de design, într-unul singur. În acest fel, fiecare amenajare va purta amprenta proprietarilor casei. Astfel, plăcile ceramice nu mai sunt dedicate doar bucătăriei sau băii, ci oricărei zone a casei. Acum avem libertatea de a ne elibera de stereotipuri și convenții sociale și să obținem un design interior exact așa cum ne imaginăm.

Aceste trend-uri sunt menite să vă ofere un plus de inspirație doar. Nuanțele, materialele, texturile sau modelele aflate în tendințe anul acesta nu trebuie să vă limiteze preferințele sau alegerile. Vă îndemnăm să alegeți mereu exact acele elemente, culori și finisaje care vă oferă o stare de bine, care liniștesc și oferă sentimentul de ”acasă”. De aceea, te invităm în showroom -ul nostru situat în Timișoara, Str. Divizia 9 Cavalerie, Nr. 64, pentru a vedea ce trend ți se potrivește.