Câte emoții frumoase simți atunci când îți amenajezi casa la care visai dintotdeauna. Bucuria aceea de a alege exact design-ul pe care îl dorești și entuziasmul de a-ți crea un loc doar al tău este partea cea mai frumoasă a procesului de amenajare interioară. Provocarea însă rămâne să alegi cele mai bune materiale pentru casa ta.

Prima etapă a oricărui ”acasă” sunt finisajele, iar aici, multitudinea de tipuri de gresie și faianță îți va da bătăi de cap în a lua decizia potrivită.

Materialul de astăzi este un mic ghid pe care să îl iei cu tine la cumpărături, atunci când începi procesul de amenajare interioară. Iată care sunt cele mai importante caracteristici pe care să le iei în considerare în momentul în care decizi să achiziționezi gresia și faianța pentru finisajele tale.

1. Formatul

Prin acest format ne referim la forma efectivă a plăcii ceramice de tip gresie sau faianță. Poate o placă mică pare să nu aibă un impact atât de mare asupra design-ului casei tale, dar o întreagă suprafață poate face diferența. Din acest motiv, formatul plăcii ceramice este foarte important. Cele mai comune tipuri de plăci sunt pătrate sau dreptunghiulare, dar secretul pentru un efect wow stă în modul de îmbinare al acestora. Îți recomandăm să ieși din tipar și să orientezi plăcile în funcție de părţile sau axele suprafaţei care urmează să fie acoperită. Alte moduri inedite de îmbinare a plăcilor este tehnica de tip eșalonat sau combinarea de plăci de diferite forme. Opțiunile sunt nelimitate atunci când vine vorba de modul de îmbinare, atâta timp cât alegi forme clasice.

2. Culoarea

Toate culorile plăcilor ceramice provin din etapa de glazurare. Datorită acestui proces se pot obține opțiuni infinite de culori de plăci, cu diferite nuanțe, accente și umbre care oferă personalitate finisajelor tale. Important este să alegi acele modele care sunt în acord cu stilul de design al încăperii.

3. Rezistența

Aceasta este cea mai importantă caracteristică a oricăror materiale pentru finisaje. Proprietățile chimice ale gresiei și faianței influențează rezistența acestora la pete, la produse de curățenie folosite în casă și la acizi și baze. Dacă porozitatea plăcii este mai mare atunci rezistența la atacurile chimice este mai mare. Cel mai mare grad de rezistență îl are gresia porțelanată deoarece aceasta nu trece prin procesul de glazurare. Culorile și modelele plăcilor ceramice sunt mai sensibile la acești agenți chimici.

4. Siguranța

Prin siguranță ne referim la gradul de accidentare. Cel mai important aspect este riscul de alunecare, mai ales în cazul plăcilor ceramice folosite la exterior. În acest caz, este important să acordați o atenție deosebită migrării controlate de plumb și cadmiu, metale conținute de glazura plăcii ceramice.

Dincolo de aspectul estetic și de ”Îmi place mult acest model” se află caracteristicile care îți vor influența bugetul și viața. De aceea, este important să mergi la cumpărături cu cele mai importante caracteristici ale plăcilor ceramice, pentru a te asigura că faci alegerile potrivite pentru nevoile tale. De asemenea, te încurajăm să pui cât mai multe întrebări consilierilor din showroom și să te informezi asupra modului de producție al plăcii ceramice.

La MARINER, colecțiile premium de plăci ceramice vin la pachet cu consultanța de specialitate gratuită. Vă așteptăm cu cele mai bune OFERTE pentru colecțiile aflate în stoc.