Bucătăria este sufletul casei, locul în care ne petrecem majoritatea timpului împărtășind momente, povești și preparate delicioase alături de cei dragi. Amenajarea bucătăriei este o adevărată aventură, plină de provocări, într-o lume cu mii de opțiuni de finisaje, care se găsesc la fiecare pas. De aceea, am pregătit câteva sfaturi pentru a-ți face munca de finisare a pardoselii bucătăriei mai ușoară și mai frumoasă. Amenajările interioare pot fi minunate atunci când ești informat și știi exact ce finisaje să alegi.

Bucătăria de vis începe cu poza de inspirație pe care o păstrezi în telefon sau în laptop și apoi continuă cu implementarea ideii, pas cu pas. Există câteva aspecte importante de care trebuie neapărat să ții cont atunci când lucrezi la finisajele bucătăriei tale.

Spre deosebire de alte zone ale casei, bucătăria este un mediu cu umiditate ridicată, care nu permite orice tip de finisaj. Așadar, primul aspect la care trebuie să te uiți este calitatea materialelor și particularitățile tipurilor de finisaje, existente pe piață.

Consultanții MARINER ne oferă informații prețioase despre două opțiuni de materiale perfecte pentru pardoseala bucătăriei tale. Plăcile ceramice, estetică și funcționalitate Plăcile ceramice sunt în momentul de față cea mai bună alegere pentru amenajarea bucătăriei, fiind un material potrivit pentru spații umede. Cea mai importantă caracteristică a gresiei este rezistența la uzură și durabilitatea în timp. Îți recomandăm, să te orientezi către plăci ceramice antiderapante, pentru că bucătăria este un spațiu extrem de tranzitat și nu ne dorim accidente.

O altă caracteristică importantă a plăcilor ceramice este versatilitatea. Există sute de colecții de plăci ceramice și o multitudine de modele care se potrivesc cu ideile tale de amenajare. Cea mai bună parte este imitarea diferitelor texturi. Spre exemplu dacă dorești un interior cald, poți alege plăci ceramice care imită parchetul, sau care redau textura de piatră pentru un decor mai rustic.

Plăcile ceramice trec printr-un amplu proces de compactare a masei ceramice ceea ce le oferă o bună rezistență, iar pasul final de ardere la temperaturi foarte ridicare oferă plăcilor impermeabilitate și longevitate, pentru ca finisajele tale să se mențină la fel de frumoase mult timp de acum înainte. Un alt avantaj este facilitatea de întreținere a pardoselii, plăcile ceramice pot fi curățate cu apă și produse dedicate din comerț.

Colecția Nordstone este ideală pentru o amenajare minimalistă, iar dacă dorești un design clasic poți opta pentru plăcile ceramice din colecțiile Terrae, 120XZ120 sau Star.

Piatra naturală, eleganță și rafinament

O a doua opțiune pentru pardoseala bucătăriei tale este piatra naturală. Aceasta este o alegere minunată pentru hol sau bucătărie, având o cromatică neutră, care se potrivește oricărui design interior.

Caracteristicile pietrei naturale sunt rezistența și impermeabilitatea și întreținerea facilă prin spălare. Cu toate acestea, în țările cu un climat temperat, precum țara noastră, pardoseala din piatră nu este cea mai bună alegere în sezonul de toamnă-iarnă, deoarece întreține o temperatură rece în încăpere.

Aspectul de piatră oferă eleganță bucătăriei, însă necesită un buget destul de mare, fiind un material extrem de scump. O soluție este să alegi o placă ceramică cu aspect de piatră naturală, iar în felul acesta vei putea să te bucuri de estetica deosebită, la costuri mai mici.

Colecțiile MARINER: Shellstone, Time, Lapis sau Wales sunt o alegere minunată când vine vorba de aspect de piatră. Mai mult decât atât,
plăcile ceramice permit încălzirea prin pardoseală, fiind perfecte pentru sezonul de iarnă, când temperaturile scad.

Amenajarea de succes a bucătăriei tale, începe cu o pardoseala perfectă. De aceea, te așteptăm în showroom MARINER pentru a vedea colecțiile noastre speciale, dedicate amenajării bucătăriei și pentru a te bucura de consultanța specialiștilor noștri în finisaje, care îți vor răspunde la toate întrebările. Până
ne vedem în showroom, te invităm să îți alegi colecțiile preferate MARINER.