Atunci când ne imaginăm casa ideală, de cele mai multe ori aceasta este spațioasă și luminoasă.
Majoritatea locuințelor din zilele noastre oferă încăperi spațioase, însă băile au de cele mai multe ori dimensiuni reduse, iar amenajarea acestora este o adevărată provocare.

Materialul de astăzi este ghidul tău pentru amenajarea unei băi mici cu gresie și faianță, astfel încât să obții senzația aceea de spațiu aerisit și să te bucuri de momente minunate în fiecare zi când te pregătești să mergi la birou, sau te relaxezi sub duș, după o zi grea.

Iată ce trebuie să faci pentru a crea mai mult ”spațiu” în baia ta mică:

1. Culorile luminoase fac minuni

Culorile plăcilor ceramice influențează atmosfera finală a băii tale. De aceea, pentru mai multă luminozitate și implicit pentru amenajarea unei băi mici astfel încât să pară spațioasă, îți recomandăm plăci ceramice în nuanțe deschise cum ar fi alb, crem sau bej. Acestea se pot integra ușor în orice tip de design și sunt compatibile cu orice model de mobilier.

2. Plăci ceramice medii sau mici

Pentru a crea senzația de spațiu îți recomandăm să folosești plăci ceramice medii sau chiar de mici dimensiuni, glazurate și lucioase, deoarece acestea reflectă lumina. De asemenea, este necesar ca rosturile să fie foarte fine, generând o podea lipsită de fragmentări. O altă caracteristică importantă este culoarea rosturilor care trebuie să fie cât mai apropiată de nuanța plăcilor ceramice. Dacă dorești să spargi puțin monotonia, poți opta pentru texturi diferite în cazul faianței și gresiei.

3. Mobilier și obiecte sanitare potrivite

Înainte să începi să îți creionezi design-ul băii este foarte important să cunoști poziția obiectelor sanitare și mai ales dimensiunea acestora. De cele mai multe ori, ghiuveta, cada, sau cabina de duș sunt produse în serie, deci au dimensiuni standard. Nimeni nu își dorește să caute în toate magazinele singurele obiecte sanitare care încap în baia deja construită. Așadar, o bună planificare îți va face munca de amenajare mai ușoară. Mobilierul și accesorile se aleg la final, după ce sunt integrate obiectele sanitare, indispensabile în orice baie.

4. Faianța și punctele de interes ale băii

Plăcile ceramice pentru perete nu trebuie folosite pe toată suprafața pereților, deoarece pot încărca vizual spațiul, făcându-l să pară sufocant și înghesuit. Recomandăm placarea cu faianță a zonei dintre oglindă și lavoar, dar nu mai sus de oglindă și a zonei din dreptul vasului de WC, dar nu până sus. În ceea ce privește zona de duș sau cadă, poți placa până în partea de sus a peretului, dacă dorești să accentuezi înălțimea încăperii, sau te poți opri la înălțimea ușii.

Amenajarea unei băi mici este distractivă atunci când planifici din timp atât design-ul cât și finisajele și mai ales bugetul necesar. Specialiștii noștri recomandă să ai o schiță exactă a băii, dar și câteva poze inspiraționale, înainte să începi să cumperi orice material sau piesă de mobilier.

Te așteptăm în showroom-ul MARINER, pentru a alege împreună plăcile ceramice potrivite băilor mici. Consultanții noștri te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri. Partea cea mai bună este campania OUTLET cu super prețuri perfecte pentru bugetul tău de amenajare.