Lumina este cea care influențează atmosfera apartamentului și mai ales starea ta de spirit. Dacă nu ne crezi, atunci gândeștete-te cum te-ai simțit ultima dată când a fost înnorat? Lumina naturală este esențială pentru un mediu plăcut, în care să te simți bine, iar cel mai bun mod de a spori luminozitatea în apartamentul tău este prin alegerea finisajelor potrivite.

Materialul de astăzi merită salvat și luat la cumpărături, pentru că îți va oferi câteva sfaturi prețioase despre alegerea finisajelor și plăcilor ceramice pentru a obține un apartament mai luminos.

1. Alegerea culorilor
Atunci când începi să lucrezi la finisajele apartamentului tău, alegerea paletei de culori este primul lucru la care te gândești. Nuanțele de alb, crem, bej sau gri deschis reflectă lumina și creează senzația unui spațiu mai mare. De asemenea, este bine să știi că plăcile ceramice pentru pereți sau podea, sporesc luminozitatea atunci când sunt în culori pastelate și nuanțe deschise.

Colecțiile noastre PANTONE & PANTONE 2.0 pot să îți aducă inspirație în acest sens. Evită culorile vibrante, care atrag privirea, pentru că ele absorb toată lumina și vei obține încăperi mici și întunecate.

În cel mai bun caz, poți opta pentru un perete de accent în nuanțe vibrante, însă dacă ai un apartament de mici dimensiuni este bine să te orientezi către culori deschise.

2. Textura potrivită
Dacă îți dorești lumină, plăcile ceramice lucioase sunt o alegere minunată în acest sens.

Texturile mate nu au capacitatea de a reflecta lumina. Așadar, după ce stabilești paleta de culori îți recomandăm să te orientezi către finisaje lucioase care amplifică lumina și creează un spațiu aerisit.

Colecțiile AXIS și PLANET îți pot oferi idei de amenajare, în special pentru zona de living și dormitor.

3. Plăci ceramice mari
Alegerea plăcilor ceramice mari nu este doar ”la modă” ci este cea mai bună idee pentru crearea unui spațiu mai mare. Plăcile ceramice de mari dimensiuni implică mai puține rosturi, deci astfel poți să creezi o podea uniformă, care permite luminii să se reflecte mai bine.

4. Lumină naturală
Dincolo de finisaje și plăci ceramice, un aspect important al luminozității sunt jaluzelele și draperiile. Așadar, optează pentru materiale transparente sau semi-transparente care dau voie luminii să intre în încăpere. Integrarea luminii naturale este extrem de importantă pentru a obține un apartament mai mare și mai luminos.

Bineînțeles, poți folosi și o iluminare artificială adecvată, alegând corpuri iluminat care să ofere o lumină caldă și plăcută, pentru că acasă ne dorim să ne simțim cel mai bine.

Un apartament luminos începe cu finisajele potrivite, de aceea este important să faci alegeri inspirate, încă de la început. Luminozitatea nu este doar despre design ci mai ales despre felul în care tu te simți, iar cel mai frumos ”acasă” este cel în care simți bucurie și liniște, o stare plăcută de bine.

Te așteptăm în showroom MARINER pentru a te inspira din noile noastre colecții de plăci ceramice. Specialiștii noștri în finisaje sunt gata să te ghideze în a
face cele mai bune alegeri pentru finisajele tale.