Stilul minimalist este din ce în ce mai utilizat în amenajările interioare. Acest stil de design interior este extrem de apreciat, datorită simplității și eleganței sale. Materialul de astăzi îți va arăta pas cu pas, cum poți să amenajezi o baie minimalistă cu ajutorul plăcilor ceramice.

Dacă te-ai decis că îți dorești o amenajare minimalistă, atunci acest articol îți vine în ajutor cu câteva reguli simple, care aplicate te pot ajuta să obții baia visurilor tale.

Culori și texturi

Primul lucru pe care îl observăm atunci când căutăm finisaje sunt evident, culorile și texturile. Atunci când vine vorba de un design minimalist, sunt ideale plăcile ceramice în nuanțe neutre precum alb, gri, sau bej, deci atenția ta trebuie să fie doar asupra acestora.

Aceste culori pot crea o bază minimalistă, de la care să începi amenajarea. În ceea ce privește texturile, e necesar să eviți orice suprafețe strălucitoare sau cu modele aglomerate și să alegi plăci ceramice mate.

Modele și dimensiuni

Minimalismul este despre simplitate și linii drepte. De aceea, îți recomandăm modele de plăci ceramice simple, cu linii drepte sau cel mult modele geometrice, pentru a menține un echilibru vizual. Stilul minimalist este perfect pentru băile de mici dimensiuni.

Astfel, pentru a crea impresia de spațiu mai mare, poți opta pentru plăci ceramice de mari dimensiuni pentru un aspect modern și curat.

Mai aproape de Natură

Deși amenajarea minimalistă pare austeră la o primă vedere, atunci când ne inspirăm din casele scandinave observă atmosfera primitoare, care induce sentimentul de ”acasă”. Așadar, poți să adaugi pietre naturale și multe plante verzi, care oferă o notă de prospețime și personalizează spațiul.

Depozitare ascunsă

Dacă vrei să ai o baie minimalistă, atunci trebuie să te asiguri că renunți la orice ”surplus”. Poți utiliza spații de depozitare ascunsă, care mențin ordinea și curățenia. O idee minunată este să incluzi plăcile ceramice în crearea pieselor de mobilier, pentru a face fiecare element al băii să fie parte din aceeași poveste.

Rezervorul de WC încastrat în perete, piese de mobilier suspendate, sau dulapuri placate cu oglindă pot fi de asemenea integrate în baia ta minimalistă.

Iluminarea

În băile minimaliste o iluminare eficientă este absolut necesară. Îți recomandăm lămpi cu un design simplu și iluminat cu temperatură de culoare neutră tocmai pentru a evidenția frumusețea plăcilor ceramice minimaliste. De asemenea, poți să incluzi și spoturi de iluminat suspendate pe tavan sau corpuri de iluminat secundare pentru zona oglinzii.

Accesorii minimaliste
Design-ul minimalist este despre moderație și funcționalitate. Asta nu înseamnă că trebuie să uiți de estetică. De aceea, poți include în amenajarea ta accesorii din oțel inoxidabil sau cromat. Obiectele sanitare și mobilierul este necesar să aibă linii simple și forme geometrice pentru a păstra echilibrul vizual al încăperii.

Amenajarea unei băi minimaliste pare o provocare, însă respectând câteva reguli simple, poți obține design-ul mult dorit. Totul începe cu finisajele potrivite, de aceea este nevoie să începi întotdeauna amenajarea cu alegerea plăcilor ceramice.

Pentru a-ți facilita procesul de amenajare, te așteptăm în showroom-ul MARINER, unde specialiștii noștri în finisaje sunt pregătiți să îți ofere consultanță tehnică în alegerea plăcilor ceramice potrivite și sfaturi prețioase, care te vor ajuta să obții o amenajare unică.

Te așteptăm în showroom pentru a descoperi colecțiile noastre de plăci ceramice minimaliste, perfecte pentru a obține baia la care visezi.