Dormitorul este oaza noastră de liniște, refugiul spre care ne retragem la finalul unei zile pline de provocări. Nu foarte lume vorbește despre acest subiect, însă felul în care amenajezi dormitorul face diferența între un somn odihnitor și neliniștit.

Materialul de astăzi te ajută pas cu pas în amenajarea unui dormitor elegant, dar practic în același timp, în care să te bucuri de momente de liniște. Plăcile ceramice sunt piesa centrală a unui design de dormitor unic, care iasă din tipare și te ajută să îți reîncarci bateriile.

Iată cum poți integra plăcile ceramice într-un dormitor cu design elegant.

1. Alegerea plăcilor ceramice

După ce ai salvat mai multe idei de amenajări de dormitor și ți-ai dat seama cam ce îți dorești, un prim pas ar fi să alegi plăcile ceramice potrivite. Pentru dormitor se
recomandă plăci ceramice în nuanțe calde precum maro, bej, crem. O textură potrivită în acest sens este cea care imită lemnul sau plăcile cu efect de marmură,
pentru un aspect rafinat și elegant.

Pentru a induce încăperii o atmosferă relaxantă, poți opta pentru nuanțe de gri și maro, care îți oferă liniște și bucurie. În cazul în care dorești să spargi monotonia și
să oferă o notă modernă, poți să te orientezi către nuanțe intense de albastru sau verde.

2. Crearea unui design diferit

Plăcile ceramice permit crearea unui altfel de design, nemaiîntâlnit în majoritatea locuințelor obișnuite. O idee minunată în acest sens este crearea unui perete de accent în dormitorul tău, cu ajutorul plăcilor ceramice.

O zonă potrivită pentru placare este peretele din spatele patului, sau zona de lectură a încăperii. În zona mediteraneeană se practică foarte mult efectul ”azulejos” prin care tăblia patului este reată doar din plăci ceramice.

Aceste plăci ceramice utilizate pentru pereți trebuie să fie în armonie cu cele pentru podea și să aibă culori și texturi similare, pentru a obține echilibru vizual.

Poți crea chiar un ”colț de frumusețe” în dormitor, separând-ul de restul spațiului, unde să îți amenajezi o masă de machiaj, sau o zonă de relaxare.

3. Placarea mobilierului cu plăci ceramice

În cazul în care ești adeptul unui stil minimalist, poți utiliza plăcile ceramice pentru placarea mobilierului. De exemplu, poți să acoperi comoda, sau chiar noptierele cu plăci ceramice de mici dimensiuni. În acest fel, vei proteja mobilierul împotriva petelor și va fi mult mai ușor de întreținut și curățat.

Totodată, zonele de depozitare pot fi acoperite cu plăci ceramice, pentru a crea un spațiu aerisit.

4. Beneficiile utilizării plăcilor ceramice în dormitor

Cel mai important beneficiu este facilitatea întreținerii în timp a plăcilor ceramice. Podelele clasice, acoperite de parchet pot să sufere modificări în timp, iar din cauza umidității poți să experimentzi chiar probleme generate de umflarea parchetului.

În cazul plăcilor ceramice, curățarea este rapidă și calitatea acestora dăinuie în timp. De asemenea, se poate integra foarte ușor un sistem de încălzire prin podea, care îți permite să alegi orice model de plăci ceramice dorești, fără a fi condiționat de schimbările climatice. În acest fel, decorul tău de vis va fi frumos și funcțional, pentru a nu investi foarte mult timp în întreținerea spațiului.

Specialiștii noștri în finisaje interioare te așteaptă în showroom-ul MARINER cu o mulțime de colecții special create pentru dormitorul tău de vis. Venind în showroom beneficiezi de consultanță gratuită și de super prețuri la colecțiile tale preferate de plăci ceramice.