Atunci când spunem baie, mulți dintre noi visăm la o încăpere spațioasă, cu o atmosferă plăcută, care să ofere liniște. Liniștea vine din simplitate de aceea atunci când spațiul dedicat băii nu este unul generos, amenajarea se poate transforma într-o zonă aglomerată, sau mai degrabă într-o sursă de stres.
La Mariner nu facem magie, însă avem experiență, cunoștințe și câteva trucuri secrete, pentru ca baia ta să pară mai mare. Îți împărtășim câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să îți decorezi baia visurilor tale, așa cum îți dorești.
Iată ce poți să faci pentru a crea vizual mai mult spațiu în baia ta:
Albul face minuni
Paleta cromatică este extrem de importantă pentru orice amenajare. Atunci când dorești să creezi senzația de spațiu mai mare îți recomandăm să te orientezi către nuanțele de alb, atât în ceea ce privește plăcile ceramice cât și când vine vorba de pereți sau mobilier. Finisajele albe sunt cel mai bun truc pentru a face încăperea să pară mai aerisită.
Mobilier suspendat pentru a salva spațiu
În ultimii ani, mobilierul suspendat e parte din amenajările moderne. Se recomandă să alegi obiecte sanitare de mici dimensiuni, care se pot suspenda, oferind un plus de eleganță încăperii. În ceea ce privește paleta cromatică, poți să te orientezi către nuanțe deschise și lucioase care reflectă lumina.

Oglinzi mari
În orice încăpere oglinzile de mari dimensiuni au puterea de a dubla vizual spațiul și mai ales lumina. Alege o oglindă care să se potrivească cu stilul de amenajare și accesorizeaz-o cu câteva LED-uri. Nu uita că o oglindă proeminentă, cu detalii interesante, va atrage atenția de la restul încăperii. O idee inedită este să plachezi peretele opus oglinzii cu plăci care imită marmura, sau o altă textură care captează privirea.
Îndrăznește să fii diferit
O altă idee diferită de tot ceea ce se găsește în alte locuințe este folosirea plăcilor ceramice mici, pentru pereții băii. De asemenea, clasicele plăci ceramice lucioase pot lua forma celor care imită parchetul. În acest fel vei crea iluzia unui spațiu mai mare și vei obține o atmosferă caldă și plăcută, unde îți este confortabil să fii.
O altă modalitate de a salva spațiul și de a sparge monotonia unei băi clasice este instalarea robinetului direct în perete.
Plăci ceramice în modele interesante
Cum ar fi să uiți de amenajarea clasică cu plăci ceramice și să ai în vedere crearea unui model care să capteze privirea. Spre exemplu un design în zig-zag pentru zona de duș sau combinațiile între două tipuri de plăci pot fi din nou o modalitate de a crește interesul vizual pentru o anumită zonă a băii.

Plăci ceramice mari pentru podea
Echilibrul vizual este secretul unui spațiu care pare mai mare. Asftel, pentru podeaua unei băi mici îți recomandăm plăci ceramice mari în nuanțe simple precum cele din colecția NUANCE sau AREA, care oferă impresia unui spațiu curat și mai puțin aglomerat. Cu cât plăcile sunt mai mari cu atât mai puține linii de demarcație vor exista. Aceeași idee se poate aplica în ceea ce privește tranzițiile între materiale. Așadar, pentru orice colț al băii este indicat să folosești aceleași materiale, pentru un efect expansiv. De exemplu, pardoseala de la duș ar trebui să fie aceeași cu cea din restul spațiului.
Amenajarea unei băi mici este o provocare, dar nu o misiune imposibilă. Cel mai important aspect este să creezi un decor care să îți ofere o stare de bine. Baia este locul unde zilele încep și se termină, de aceea este important să optăm pentru finisaje, nuanțe, accesorii și piese de mobilier care induc energie pozitivă. În cazul în care nu știi cum să începi să lucrezi la baia visurilor tale, te invităm în showroom-ul nostru situat în Timișoara, Str. Divizia 9 Cavalerie, Nr. 64, pentru mai multă inspirație. Finisajele sunt cel mai important aspect atunci când vine vorba de amenajări interioare, de aceea este important să faci cele mai bune alegeri.