Dacă faci parte din oamenii care adoră să se plimbe pe străzile înguste ale Italiei, admirând serenitatea celor care savurează Aperol la terase și dacă și tu simți bucurie atunci când vezi decorurile vesele, cu nuanțe naturale și materiale care reflectă lumina Soarelui, atunci ești în locul potrivit.

Materialul de astăzi este despre amenajările mediteraneene și cuprinde câteva trucuri minuntate.

Cultura mediteraneană are un mare impact asupra lumii întregi, în special atunci când vine vorba de design interior. În momentul în care alegi să infuzezi casei tale un aer mediteranean, vei obține aceeași atmosferă caldă și armonioasă, care te înveselește în fiecare vacanță.

Așadar, vom călători puțin în timp și în diferitele culturi existente pe malul Mării Mediterane. Pregătește-te să fii inspirat!

Materiale naturale

Stilul mediteranean este recunoscut cel mai bine după materialele naturale, utilizate de cele mai multe ori în forma lor brută. În special atunci când vine vorba de finisaje, podelele din piatră și plăcile ceramice cât mai puțin finisate, sunt un prim pas spre o amenajare mediteraneană. Bineînțeles, ținând cont de specificul nostru geografic, vom opta pentru plăci ceramice moderne, dar care redau aspectul ”natural” și au și funcția de încălzire în pardoseală, astfel încât să fie potrivite și sezonului rece. De asemenea, pentru pardoseală poți opta și pentru un aspect de lemn care se potrivește de minune cu acele carpete împletite din iută sau bumbac.

Nuanțe & armonie

Un al doilea pas în amenajarea în stil mediteranean este paleta cromatică. Ținând cont că vorbim de zona Mediterană, unde relaxarea plutește în aer, cuvântul magic este ”imperfect”. Dacă este imperfect este cât mai natural, așadar culoarea de bază va fi întotdeauna alb. Aceasta se poate asezona cu nuanțe pastelate de galben, verde, bleu, sau albastru pentru un strop de veselie. Cromatica este blândă, dar are o vibrație puternică și oferă o stare de bine. Culorile sunt inspirate de frumusețea mării, a cerului, sau a plajelor calde cu nisip. Colecția noastră Pastel este o adevărată sursă de inspirație în acest sens.

Simplitate & relaxare

Mobilierul mediteranean transmite simplitate, având culori neutre, care completează paleta cromatică a pereților. Dulapurile de mari dimensiuni, mesele lungi și materialele din piatră sau lemn sunt definitorii pentru acest stil de amenajare interioară. Cel mai bun accesoriu al acestui tip de mobilier este fierul forjat sau texturile de aramă. Clasica masă de cafea poate lua forma unui cufăr marin, iar canapelele și fotoliile trebuie să transmită relaxare. Draperiile trebuie să fie din materiale textile subțiri, care permit luminii să îți inunde casa. În ceea ce privește accesoriile poți opta pentru obiecte din bronz sau chiar scoici.

Plante & materiale

Plantele perfecte pentru o amenajare mediteraneeană sunt portocalii, lămâii sau măslinii de mici dimensiuni. De asemenea, poți insera în decor și plante uscate, așezate în ghivece de teracotă. De altfel, materialele și nuanțele de tip teracotă sunt perfecte și pentru pardoseli. Alături de teracotă, marmura și mozaicul sunt alte două opțiuni minunate, care pot fi integrate cu ușurință în finisajul podelelor sau pereților. Bucătăriile cu faianță de tip mozaic, amintesc de celebrele picturi din Florența și oferă un aer de vacanță încăperii.

Stilul mediteranean este unul dintre cele mai ușor de implementat stiluri de amenajare interioară. Acesta transmite ideea de relaxare, simplitate și naturalețe și este inspirat din natură. Nu este obligatoriu să bifezi toate sfaturile, însă este esențial să ții cont de acestea atunci când vine vorba de finisaje.

Culoarea și aspectul finisajelor interioare vor dicta rezultatul final al amenajării interioare. Te încurajăm să optezi pentru materiale și piese de mobilier care îți oferă o stare de bine, similară cu momentele în care privești marea sau admiri răsăritul. Te invităm în showroom-ul nostru situat în Timișoara, Str. Divizia 9 Cavalerie, Nr. 64, pentru a găsi acele finisaje care oferă un aer mediteranean locuinței tale.