Prima amenajare de casă sau apartament poate să îți dea bătăi de cap, mai ales dacă încă nu ți-ai planificat bugetul. Despre cum ne plănuim realist bugetul de finisaje interioare, ce plăci ceramice alegem și cum facem să obținem calitate maximă cu o investiție minimă, vei afla în materialul de astăzi.

Ne-am consultat cu specialiștii în finisaje interioare de la MARINER și am pregătit câțiva pași utili pentru a-ți planifica bugetul de amenajări interioare, simplu și ușor de înțeles, astfel încât să faci cele mai bune alegeri.

1. Documentarea

Primul pas este să cauți! Da, ai citit bine, în primă fază, înainte de a cumpăra orice material și înainte de a lua orice decizii, este necesar să mergi în magazinele de profil și să analizezi prețurile și produsele disponibile. În această etapă ai două alternative: fie cauți online ceea ce te interesează și calculezi bugetul necesar în funcție de metri pătrați, fie pur și simplu mergi în magazine și showroom-uri și discuți cu specialiștii despre ceea ce te interesează, urmând ca la finalul vizitei să obții și o ofertă clară de preț.

Îți recomandăm a doua variantă, deoarece în acest fel poți obține sfaturi utile și ai acces la prețurile reale din piață. Pentru orice ofertă primești, adaugă o marjă de 10% pentru situațiile neprevăzute care pot să apară. Alături de cercetarea materialelor, un alt pas al documentării este căutarea de recomandări de ”meșteri” pricepuți, care se pot ocupa de montaj.

2. Manopera și calitatea

Mai dificil decât alegerea materialelor este selecția echipei de lucru. Cu toții cunoaștem oameni care cunosc oameni și care pot ajuta, dar provocarea este să găsești oameni competenți, care să facă o treabă bună. Atunci când lucrezi cu plăci ceramice diferite de cele de pe piață, sau materiale speciale, ai nevoie de oameni cu experiență în finisaje.

Calitatea primează întotdeauna atunci când vorbim de finisaje interioare, deoarece acestea trebuie să reziste în timp.

3. Estimare costuri

În urma vizitelor în showroom și a discuțiilor cu echipele de montaj se pot estima costurile, urmând ca mai apoi să le încadrezi în categorii de cheltuieli. Cel mai mare cost îl vor avea materialele necesare finisajelor. De aceea, MARINER a creat gama ECONOMIC HOME COLLECTION, care conține colecții de plăci ceramice premium, cu un design unic și o calitate care dăinuie în timp, disponibile la un preț adaptat bugetului tău!

4. Urmărirea cheltuielilor

După ce începi procesul de finisare a locuinței este necesar să urmărești cheltuielile și să ții sub control bugetul, mai ales că pe parcurs pot să intervină tot felul de cheltuieli neprevăzute, iar la final se va face o revizie a întregului buget pentru a vedea dacă suma estimată corespunde cu realitatea.

Bugetul pentru finisaje este cea mai importantă parte în amenajarea unei locuințe. Atenția este extrem de importantă, întrucât o simplă estimare greșită îți poate da peste cap toate planurile.

Te așteptăm în showroom-ul MARINER pentru a discuta cu specialiștii noștri în finisaje, astfel încât să îți planifici bugetul cât mai adaptat la realitate și să alegi exact materialele pe care ți le dorești pentru a da viață casei visurilor tale.