Bucătăria nu este o simplă încăpere ci inima casei, locul în care se scriu amintiri cu oamenii dragi și se spun povești la ceas de seară. Alegerea plăcilor ceramice potrivite este așadar o adevărată provocare, care trebuie să îmbine estetică cu eficientă.

Materialul acesta este menit să îți ofere caracteristicile pe care trebuie să le bifezi atunci când alegi plăcile ceramice potrivite pentru o bucătărie cu design plăcut și îți dorești finisaje premium, care dăinuie în timp.

Durabilitate & Rezistență

Atunci când alegi orice colecție de plăci ceramice, este important să te asiguri că rezistă la lovituri, zgârieturi și trafic intens. De asemenea, o condiție obligatorie este și rezistență la temperaturi ridicate, bucătăria fiind un mediu în care se creează aburi și se gătește. Suprafață plăcilor trebuie să fie netedă și ușor de curățat, igienă fiind esențială atunci când vine vorba de mâncare și gătit. Mai mult decât atât, plăcile ceramice se remarcă prin proprietăți anti bacteriene, ceea ce contribuie la păstrarea unui mediu igienic și sănătos.

Cea mai bună parte a finisajelor cu plăci ceramice este această întreținere redusă. Astfel, plăcile pot fi curățate simplu și rapid cu detergent sau alte soluții speciale, nu absorb mirosurile și nu permit dezvoltarea de bacterii.

O altă proprietate a plăcilor ceramice este rezistență la temperaturi ridicate, ceea ce le face potrivite pentru o încăpere în care se utilizează aragazul sau alte surse de încălzire. Deși sunt expuse timp îndelungat la căldură, finisajele cu plăci ceramice nu se deteriorează și își păstrează aspectul în timp.

Eficientă energetică

Plăcile ceramice sunt o alegere minunată pentru o bucătărie eficientă, în care se gătește intens, deoarece acestea sunt conductoare de căldură. În acest fel, căldură din bucătărie se păstrează mai mult timp, economisind energie și reducând considerabil facturile la utilități. Plăcile ceramice rămân la temperatura constanța pentru o perioada mai lungă de timp. În acest fel, vei putea să diminuezi utilizarea aragazului sau a altor surse de căldură.

Diversitate estetică

Cu toții avem un folder plin cu idei de design, atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei la care visam. Plăcile ceramice sunt disponibile într-o multitudine de modele, culori și texturi pentru că tu să îți transformi ideile în realitate. De la un décor simplu și minimalist cu nuanțe bej și nud, până la un decor elegant, clasic sau modern, în acord cu preferințele tale.

Specialiștii MARINER recomandă o simulare 3D, înainte de a achiziționa orice model de plăci ceramice, pentru a avea o idee mai clară asupra finisajelor
finale, în urmă montajului.

Plăcile ceramice sunt cea mai bună opțiune pentru finisajele bucătăriei tale. Finisajele cu plăci ceramice fac din spațiul bucătăriei o încăpere care îmbină funcționalitatea cu estetică.

Astfel, poți să obții un design plăcut, care oferă o atmosfera de „acasă”, dar te bucuri și de inspirație culinară. Rezistență în timp, durabilitatea și ușurință intretinarii, fac din plăcile ceramice o alegere inspirată și o investiție cu multiple beneficii în timp.

Te așteptăm în showroom MARINER, pentru a alege colecțiile potrivite bucătăriei la care visezi.