Avem bucuria de a găzdui expoziția de pictură Momente de Creație semnată de artista Teodora Pop.

Vernisajul va avea loc joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 17:00 la Showroom Mariner Timișoara.

Expoziția este deschisă până la finalul anului, de luni până vineri de la 09:00 la 19:00 și sâmbăta de la 9:00 la 17:00 la Showroom Mariner din Timișoara, strada Divizia 9 Cavalerie nr. 64.

Momente de Creație este un proiect cu expozițional ce cuprinde lucrări din seria cu același nume, care a luat naștere în ianuarie 2018, ca un exercițiu de creativitate. La fel ca într-un joc de puzzle, fiecare piesă trebuie să se potrivească cu cea de lângă ea, rezultând într-o imagine care estompează granița dintre structură și fluiditate și care face aluzie la interconectare. Fiecare piesă este o entitate separată având propriile detalii, flux cromatic și gestual, proprie pesonalitate și poveste, care totuși, puse împreună trădează auto-reflecția artistului, dezvăluind elemente din lumea sa și oferind publicului frânturi intime (haosul controlat, frica, ludicul şi curajul de a experimenta tehnici noi sau de a folosi anumite culori). “Momentele de creație” ale artistei explorează relațiile dintre formă, cromatică, textură, gest și invită privitorul către o noua perspectivă de lecturare a lucrărilor. O cale radiantă și adâncă de autoreflexie, prin dezvăluirea emoțiilor și sentimentelor primordiale.

Teodora Pop s-a născut în 1985 la Cluj-Napoca. Actualmente trăiește și lucrează în Timișoara. În 2008 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Patrimoniu Cultural – Pictură de icoane și biserici, din cadrul Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2016 a absolvit masteratul în cadrul Universitații de Artă și Design din Cluj-Napoca secţia pictură, unde în prezent îşi finalizează studiile doctorale în Arte Vizuale. Participă la workshopuri și are o bogata activitate expoziţională, atât la nivel național, cât și internațional. Din 2018 este membru stagiar UAP, filiala Cluj. În octombrie 2019 s-a mutat la Timișoara, unde a lansat proiectul Art-Hoc, un artist run space în care organizează diferite evenimente culturale.

Organizatorul și Sponsorul acestei expoziții este Compania Ceramiche Mariner, care prin Colectiile MARINER ofera solutii unice pentru amenajari de interior si exterior, inspirate din frumusețea elementelor naturale. Inovând prin simplitate și grija pentru calitatea superioară și design-ul inedit sunt partenerul ideal atât pentru amenajarea spațiilor personale și comerciale, cât și pentru artiștii care doresc să își expună discurul artistic într-un spațiu în care arta e la ea acasă.

Vă așteptăm la vernisaj!