MARINER gresite si faianta, suntem onorați să fim parteneri acestui proiect și suntem încântați să vedem cum munca noastră ajută la aducerea în prim plan a unui arhitect atât de talentat și important pentru comunitatea noastră. Ne dorim să felicităm întreaga echipă pentru acest documentar impresionant și suntem mândri să fim alături de voi în această inițiativă de promovare a culturii și a istoriei orașului Timișoara.

Continuarea seriei de filme intitulate generic „Portret vertical – arhitecți în memoria orașului” vine cu un nou documentar biografic despre arhitectul Vasile Oprișan, intitulat „Înfruntând timpurile”.

De-a lungul a șase decenii de activitate neîntreruptă, Vasile Oprișan a lăsat o amprentă importantă asupra dezvoltării urbanistice a Timișoarei, contribuind la realizarea unor edificii emblematice ale orașului, precum Magazinul universal „Bega”, sediul IEELIF, Liceul „Grigore Moisil”, ansamblul de blocuri de pe bulevardul Take Ionescu, remodelarea zonei urbane Fabric, dar și la proiectarea unor școli, edificii de cult și locuințe private. De asemenea, el este unul dintre puținii specialiști care își valorifică bogata experiență profesională în activitatea de verificator de proiecte, contribuind astfel la sporirea răspunderii în domeniul construcțiilor.

Realizat de Vasile Bogdan și Grațian Gâldău, filmul „Înfruntând timpurile – arhitect Vasile Oprișan” scoate în evidență și alte aspecte ale personalității arhitectului, precum pasiunea sa pentru cultură și tradițiile civilizației rurale, dar și talentul său ca artist fotograf și plastic, cu mari valențe în afirmarea frumosului.

Această nouă producție a Ordinului Arhitecților din România, Filiala teritorială Timiș, sub coordonarea arh. Oana-Sofia Sârbu, arh. Georgiana Adelina Ghiura și dr. arh. Dragomir Drăgan, președintele OAR Timiș, a fost finanțată din Timbrul de arhitectură și sperăm că va fi primită cu aceeași căldură ca și anterioara noastră realizare, dedicată arhitectului Mihai Botescu, care a fost apreciată în seara premierei oficiale și pe canalele de socializare.