Amenajarea băii este una din cele mai mari provocări atunci când vine vorba de finisaje interioare. Prima întrebare, care trece prin mintea oricui, atunci când începe amenajările interioare este ”Ce se mai poartă anul acesta?” sau ”Ce stil de design e la modă?”.

De aceea, acest articol îți va fi cel mai bun ajutor, dacă te pregătești să îți renovezi baia sau să amenajezi baia din noua ta casă. Iată care sunt trend-urile anului 2024, care să te ghideze în amenajarea băii tale de vis.

Pe lângă vizualizarea acestor tendințe, un plus de inspirație îți pot oferi și vizitele în showroom-uri de specialitate, care mereu au expuse cele mai noi colecții.

Plăcile ceramice de mari dimensiuni
Păcile ceramice de mari dimensiuni se potrivesc perfect cu un design minimalist sau modern și rămân în tendințe și anul acesta. Mai mult decât atât, plăcile ceramice mari, creează senzația de spațiu mai mare și reduc îmbinările, ceea ce oferă echilibru vizual. Plăcile ceramice de 60×80 cm sunt cele mai căutate în acest sens.

Culori și modele inovatoare
La fel ca orice industrie și plăcile ceramice evoluează constant. Zilnic apar noi și noi modele, nuanțe și texturi. În tendințe sunt texturile naturale, care imită piatra, lemnul sau cărămida. De asemenea, la modă sunt și plăcile ceramice cu efecte tridimensionale, care dau adâncime spațiului, sau plăcile cu modele geometrice, perfecte pentru a oferi personalitate băii tale.

În materie de culori, cele mai populare în 2024 sunt nuanțele de albastru și verde, care infuzează spațiul cu prospețime și vitalitate. De asemenea, nuanțele de alb, crem sau gri, sunt o alegere inspirată pentru un decor modern.

Textura de marmură, un simbol al eleganței
La fel ca în alți ani, plăcile ceramice cu textură de marmură, rămân preferatele designerilor interiori. Comparativ cu marmura, acestea sunt mai accesibile din punct de vedere al prețului, fiind disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme. Comparativ cu marmura naturală, plăcile ceramice cu textură de marmură nu necesită etanșare regulată și sunt mai puțin susceptibile la zgârieturi și pete.

Marmura oferă băii eleganță și rafinament, putând fi integrată cu ușurință în orice stil de design interior.

Plăci ceramice cu efect de oglindă
Un alt trend actual sunt plăcile ceramice cu efect de oglindă. Acestea au un finisaj lucios, care imită reflexia oglinzii, oferind spațiului multă luminozitate. Plăcile sunt ușor de curățat și de întreținut și oferă senzația de spațiu mai mare, grație reflexiei de lumină. Plăcile ceramice cu efect de oglindă sunt recomandate în special pentru băile mici.

Înainte de a începe să lucrezi la finisajele casei tale, este foarte important să iei în considerare bugetul și preferințele personale. De asemenea, caracteristicile tehnice ale plăcilor ceramice sunt extrem de importante, precum rezistența și durabilitatea în timp, întrucât baia este un spațiu cu mulți aburi și umezeală intensă.

Trend-urile pot să îți ofere inspirație, însă dincolo de ceea ce se poartă, cel mai important aspect este ”ceea ce îmi place”.

Te așteptăm în showroom-ul MARINER, pentru a te bucura suportul specialiștilor noștri în alegerea celor mai bune finisaje pentru baia ta.